Blijf op de hoogte: facebook 1284 | twitter 2189 | @ nieuwsbrief 5132 abonnees

Groene Generatie voert momenteel een verkennend onderzoek uit. Daarmee beogen we het draagvlak onder scholen voor duurzaamheid in het onderwijs te verkennen. En ook of er draagvlak is om de inzet op duurzaamheid inzichtelijk te maken voor bijvoorbeeld ouders of leerlingen.

Duurzaamheid in het onderwijs zien wij als kennis, skills en waarden die bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Denk daarbij aan kennisonderwerpen als klimaat, energie, afval, mensenrechten en ecologie. Maar ook aan vaardigheden als samenwerken, systeemdenken en leren leren. En waarden die horen bij wereldburgerschap en diversiteit.

Als school kunt u op drie manieren meewerken aan het onderzoek:

  1. Beantwoord 2 korte vragen: http://groenegeneratie.nl/2vragen-school
  2. Werk mee aan een telefonisch interview van maximaal een half uur
  3. Een interview op locatie van maximaal een uur

N.B. Wilt u meewerken aan een interview via de telefoon of op locatie, mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Duurzaam Onderwijs Gids

Groene Generatie NL ontwikkelt momenteel een onderwijskeuzegids met als werktitel de Duurzaam Onderwijs Gids. De gids laat zien welke scholen, op welke manier en in welke mate aandacht besteden aan duurzaamheid. Je kunt aan de waardering per school zien of de inzet op duurzaamheid activiteiten georienteerd is of zelfs in de identiteit van de school is verweven. We willen graag weten welke houdingen er binnen het onderwijs zijn t.a.v. zo'n gids, zodat we daarmee rekening kunnen houden bij het ontwikkelen. 

Voor wie is de gids?

  • Voor ouders en studenten: duurzame keuzes mogelijk maken
  • Voor scholen en opleidingen: podium en inspiratiebron
  • Voor docenten: eerste hulp op weg naar duurzaam onderwijs
  • Voor duurzame labels en kenmerken: bereik en zichtbaarheid vergroten

Onderzoek

Onderzoek is een vast onderdeel van de activiteiten van Groene Generatie. We werken hierin uitsluitend samen met academisch opgeleide onderzoekers (veelal cultureel antropologen). Andere onderzoeken die we hebben uitgevoerd vind je hier: http://groenegeneratie.nl/onderzoek

Achtergrond

Groene Generatie slaagde er vorig jaar in om met draagvlak onder jongeren en werkgevers een verdrag te sluiten tussen 40 jongerenorganisaties en een meerderheid van de Tweede Kamer. De daaruit volgende motie heeft het kabinet de opdracht gegeven om duurzaam onderwijs in Nederland te stimuleren. Wij wachten niet en zetten alvast de volgende stap met de #onderwijskeuzegids van de toekomst. 

 

Groene Generatie Pro

ASSESS

Sustainability Assessments

Hoe goed ben jij voorbereid op de uitdagingen van morgen? Binnenkort weet je het. Groene Generatie NL ontwikkelt de Personal Sustainability Assessment Toolkit. Klik voor meer.

GIDS

ToekomstBehendig.nl

Waar vind je het onderwijs van morgen? Waar gaan je kinderen straks naar school en met welke studie ga jij het maken? Wij weten het al... lees verder