Blijf op de hoogte: facebook 1298 | twitter 2200+ | @ nieuwsbrief 5300+

 TESSA1

Hallo! Mijn naam is Tessa de Graaf, 24 jaar en opgegroeid tussen de mooie Brabantse landerijen. Noem mij de puzzelfreak van Groene Generatie NL.

Met de sustainability assessment toolkit in het vooruitzicht, houd ik me bezig met de ontwikkeling van competentiematrixen. Deze geven ons handvatten om duurzame doelstellingen binnen bedrijven in kaart te brengen. Ik puzzel heel wat af, duik in informatiebronnen of klop aan bij mensen die mij meer kunnen vertellen over duurzame competenties.

Met een achtergrond in antropologie en werkervaring in sociaal ondernemen, gericht op ontwikkelingslanden, staat het streven naar een duurzame samenleving voor mij voorop. In het laatste jaar van mijn studie richtte ik me op de rol van antropologie in het bedrijfsleven. Ik ontdekte de grote meerwaarde van antropologen in organisaties. Zowel vanwege de wereldidealen alsook de antropologische onderzoeksmethoden. Een antropoloog is bij uitstek de persoon die impliciete betekenissystemen expliciet kan maken. Pas dit toe op de betekenis die mensen geven aan duurzaamheid - en welke competenties zij daarvoor in huis hebben – en zie daar een mooi onderzoeksrapport.

Bewustzijn en bewustwording zijn voor mij heel belangrijk voor de wereld van morgen. Dat mensen zich wereldwijd betrokken opstellen naar elkaar, om samen naar duurzame oplossingen te zoeken voor grote wereldproblemen zoals klimaatverandering.

Binnen Groene Generatie NL richt ik me op het stimuleren van duurzame veranderingen in het bedrijfsleven. Vanwege de grote capaciteiten en footprint van bedrijven, valt hier veel te winnen. Binnen het mijn traineeship is het mijn taak om de Research & Developmentafdeling op te zetten. Deze afdeling zorgt voor steeds nieuwe puzzelstukjes (noem het duurzame competenties) die we kunnen toevoegen aan de toolkit. Zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen voor een duurzame toekomst.

Groene Generatie Pro

ASSESS

Sustainability Assessments

Hoe goed ben jij voorbereid op de uitdagingen van morgen? Binnenkort weet je het. Groene Generatie NL ontwikkelt de Personal Sustainability Assessment Toolkit. Klik voor meer.

GIDS

ToekomstBehendig.nl

Waar vind je het onderwijs van morgen? Waar gaan je kinderen straks naar school en met welke studie ga jij het maken? Wij weten het al... lees verder