Blijf op de hoogte: facebook 1298 | twitter 2200+ | @ nieuwsbrief 5300+

Ynzo van Zanten inversteerde in onze crowdfundcampagne voor een duurzaam onderwijsgids. Wij vroegen hem naar zijn achtergrond en motivatie voor duurzaamheid binnen het onderwijs. 


"Via mijn bedrijf GreenInc adviseer ik bedrijven op het raakvlak van strategie, communicatie en duurzaamheid. Op de Hogeschool van Amsterdam ben ik verbonden aan twee minoren; de minor Ondernemerschap en de minor Sustainable Leadership & Entrepreneurship. Daar probeer ik de nieuwe generatie ondernemers inzichten te geven over een nieuwe realiteit, en een nieuwe norm van ondernemerschap waar duurzaamheid een vanzelfsprekendheid is.

"Volgens mij is er nog een boel te doen op het gebied van duurzaam onderwijs, maar aan de andere kant is er ook een boel gaande. Langzaamaan komt ook in het onderwijs het inzicht dat duurzaamheid meer is dan een spaarlampje indraaien. Ik denk persoonlijk wel dat onderwijs een meer leidende rol op zich kan nemen zodat studenten daadwerkelijk geïnspireerd raken. Want het is de nieuwe generatie die het verschil kan maken.

“Een uitdaging in duurzaamheid is de versnippering aan initiatieven. Ik hoop dat de duurzaam onderwijs gids een duidelijker inzicht geeft in de mogelijkheden die er zijn.”

Groene Generatie Pro

ASSESS

Sustainability Assessments

Hoe goed ben jij voorbereid op de uitdagingen van morgen? Binnenkort weet je het. Groene Generatie NL ontwikkelt de Personal Sustainability Assessment Toolkit. Klik voor meer.

GIDS

ToekomstBehendig.nl

Waar vind je het onderwijs van morgen? Waar gaan je kinderen straks naar school en met welke studie ga jij het maken? Wij weten het al... lees verder