Blijf op de hoogte: facebook 1298 | twitter 2200+ | @ nieuwsbrief 5300+

(bron: rootability.com)

Felix Spira is mede-oprichter van RootAbility, de cluster organisatie van de Green Office Movement. Hij inversteerde in de Duurzaam Onderwijs Gids. Wij vroegen hem wat hij doet op het gebied van duurzaam onderwijs en waarom hij het van belang vindt.

"RootAbility ondersteund studenten, docenten en medewerkers van onderwijsinstellingen om Green Offices op te starten. Een Green Office is de duurzaamheidsplatform van een universiteit, hogeschool of school. Deze brengt studenten, medewerkers en docenten bij elkaar ter bevordering van een dynamisch veranderingsproces voor een duurzame onderwijsinstelling. De Green Office Movement wordt gevormd door negentien Green Office’s in Europa.

"Het is super belangrijk om jonge mensen de kennis, vaardigheden en waarden mee te geven om duurzaamheidsuitdagingen van de 21ste eeuw op te lossen binnen hun werk en de maatschappij.

"Onderwijsinstellingen weten vaak niet hoe zij met duurzaamheid aan de slag kunnen gaan. Tevens weten docenten, studenten en ouders vaak niet hoe het met duurzaamheid binnen hun opleiding staat. De duurzaam onderwijs gids geeft de noodzakelijke oriëntatie en zichtbaarheid.

Groene Generatie Pro

ASSESS

Sustainability Assessments

Hoe goed ben jij voorbereid op de uitdagingen van morgen? Binnenkort weet je het. Groene Generatie NL ontwikkelt de Personal Sustainability Assessment Toolkit. Klik voor meer.

GIDS

ToekomstBehendig.nl

Waar vind je het onderwijs van morgen? Waar gaan je kinderen straks naar school en met welke studie ga jij het maken? Wij weten het al... lees verder