Blijf op de hoogte: facebook 1000+ | twitter 2000+ | @ nieuwsbrief 5000+

LET OP:

Dit nieuwskanaal is verplaatst naar http://redactie.toekomstbehendig.nl. Nieuwe berichten die direct een link hebben met Groene Generatie kun je hier blijven lezen.

 

Vooruit met je idee! Dat is het motto van De Versnellerfiets: een bakfiets waarmee innovatieve ‘next-economie’ ideeën worden opgehaald in het MBO onderwijs. Ideeën over duurzame oplossingen voor dagelijkse problemen, met aanknopingspunten voor samenwerking met bedrijven.

Nederlands: Het pand van het St. Gregorius College aan de Van Asch van ...

 

Rick Soeters is docent op het St. Gregorius te Utrecht. Met een werkgroeplid van NJR gaf ik (Nine) les over duurzame voeding bij zijn klas 1 VWO. In de groep waren een aantal erg leergierige leerlingen, die duidelijk ook al veel van duurzaamheid af wisten. Ik sprak met Rick over welke rol duurzaamheid speelt op de school.

Interview met Mirjam van der Laan – ROC Midden Nederland

Met de Nationale Jeugdraad geef ik, Nine, gastlessen over duurzaamheid door het hele land. We hebben meerdere lessen verzorgd op het ROC Midden Nederland in Utrecht, en blijven verzoeken krijgen. Zo raakte ik aan de praat met Mirjam van der Laan. Zij is docent burgerschap en vindt duurzaamheid belangrijk. Zo belangrijk dat ze er een module binnen marketing over heeft opgezet, om op die manier haar leerlingen voor te bereiden op de nieuwe uitdagingen van de arbeidsmarkt.

 

Samen met mijn teamleden van de werkgroep Jong en Duurzaam van de Nationale Jeugd Raad (NJR), breng ik duurzaamheid onder de aandacht van de jeugd. We maken hen bewust van de urgentie en geven handvatten om zelf aan de slag te gaan. We zien onderwijs namelijk als de sleutel naar een duurzame toekomst. Ons doel is om het duurzaamheidsvirus te verspreiden. Als coördinator gastlessen heb ik veel contact met docenten en sta ik voor de klas.

maurits

Maurits Groen  [Foto door Vera Duivenvoorden]

Een paar maanden geleden interviewde ik (Nine) Josefine Rook over de SustainaBul. Afgelopen vrijdag was het de grote dag, de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs! Een dag waar wij van Groene Generatie heel trots op zijn, trots op het bestuur van Morgen die zo’n groot effect heeft op het onderwijs. De dag waarop de koplopers van het onderwijs in het zonnetje worden gezet en de anderen worden gemotiveerd om zich in te zetten voor de befaamde bul.

Hak van Nispen werd geïnterviewd door de Trouw over Eco-Schools. Groene Generatie werd ook genoemd in het artikel!

biomimicry

                                                         [Foto: http://biomimicry.net/]

Dat duurzaamheid in de kern om innovatie draait, blijkt tijdens een bijeenkomst over biomimicry. Dit is een innovatiemethode waarbij de natuur als inspiratiebron wordt gebruikt. Wil je écht out-of-the-box denken, kijk dan naar oplossingen die de natuur heeft bedacht voor menselijke problemen.

 

Op donderdag 31 maart 2016 vindt er een ronde tafel plaats in de Tweede Kamer. De politici van in ieder geval PvdD, D66, SP en PvdA hebben hierom gevraagd. Zij willen graag van ons horen hoe het verdrag, dat we met hen sloten, het beste een vervolg kan krijgen.

 

Lawrence Cheuk is een drukke student die naast zijn studie Bestuurskunde een bestuursfunctie bekleed bij Jongeren Milieu Actief (al voor het tweede jaar!). Wat doet Lawrence door het jaar heen? Lees hieronder het interview van Nine met Lawrence.

Bron: Carl030NL 

Rimkje Taylor is educatiemedewerker bij Utrecht Natuurlijk. Ze werkt al zeven jaar op de Griftsteede, sinds kort ook de werkplek van Groene Generatie. Nine sprak Rimkje over hoe haar werk nauw samenhangt met duurzaamheid.

 

Het voelt voor ons nog als de dag van gisteren. Op 14 oktober 2014 sloten we een verdrag met een meerderheid van de Tweede Kamer. Dat gaf wel even een kick, dat we in staat waren om met een goed verhaal door te dringen tot het parlement en haar Leden. Een aangenomen motie tot gevolg.

Na een onderzoek van Het Groene Brein in opdracht van de regering komt morgen (28-01-2016) eindelijk de beleidsreactie naar de Tweede Kamer. In een AO (algemeen overleg) Duurzaamheid staat de reactie op de agenda. 

Groene Generatie Pro

ASSESS

Sustainability Assessments

Hoe goed ben jij voorbereid op de uitdagingen van morgen? Binnenkort weet je het. Groene Generatie NL ontwikkelt de Personal Sustainability Assessment Toolkit. Klik voor meer.

GIDS

ToekomstBehendig.nl

Waar vind je het onderwijs van morgen? Waar gaan je kinderen straks naar school en met welke studie ga jij het maken? Wij weten het al... lees verder