Blijf op de hoogte: facebook 1298 | twitter 2200+ | @ nieuwsbrief 5300+

Mijn naam is Josefine Rook, ik ben 24 jaar en al mijn hele leven erg geïnteresseerd in duurzaamheid. Drie vragen houden mij al jaren bezig. Hoe kun je mensen enthousiast maken om over duurzaamheid na te denken? En hoe denken mensen na over hun eigen bijdrage daaraan? En ook, hoe kunnen productie, consumptie en afvalverwerking duurzamer?

Om een transitie naar een duurzame maatschappij mogelijk te maken, ben ik ervan overtuigd dat het goed zou zijn als mensen anders naar de wereld leren kijken. Hoe leert iemand precies dít beter dan tijdens haar of zijn opleiding? Mijn indruk van de mensen bij Groene Generatie is dat deze filosofie wordt gedeeld en we daarin dezelfde ambitie hebben.

Misschien valt tussen de regels door te lezen dat ik vooral geïnteresseerd ben in oplossingen bedenken voor duurzaamheidsvraagstukken. Dat is ook de reden dat ik voor de master Industrial Ecology heb gekozen na mijn Bachelor Aarde en Economie. Ik heb de achtergrond van vraagstukken leren analyseren, maar mijn passie en motivatie liggen voornamelijk in het "buiten de lijntjes" denken. Creatieve en efficiënte verbeteringen van de wereld staan centraal in mijn master: denken in termen van oplossingen.

Precies deze thema’s van duurzaamheid, onderwijs en oplossingsgericht denken, komen mooi samen bij mijn rol binnen Groene Generatie. Samen met Thijs ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de Sustainability Assessment Toolkit. Door bedrijven te helpen met verduurzamen, kan er na verloop van tijd een terugkoppeling gemaakt worden naar het onderwijs. Dat kan zich vervolgens nog verder ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Met de Duurzame Onderwijs Gids ben ik momenteel niet veel bezig.

Bij Groene Generatie hoop ik te leren hoe ik de vaardigheden en kennis die ik in mijn studie leer, nuttig kan gebruiken in de praktijk. Daarnaast zou ik ook graag leren hoe ik een goed idee tot uitvoering kan brengen. Over een jaar hoop ik dat ouders en studenten gebruik maken van de Duurzame Onderwijs Gids bij het kiezen van een school of opleiding. Daarnaast hoop ik dat de Sustainability Assessment Toolkit de norm wordt in het sollicitatieproces van bedrijven.

Groene Generatie Pro

ASSESS

Sustainability Assessments

Hoe goed ben jij voorbereid op de uitdagingen van morgen? Binnenkort weet je het. Groene Generatie NL ontwikkelt de Personal Sustainability Assessment Toolkit. Klik voor meer.

GIDS

ToekomstBehendig.nl

Waar vind je het onderwijs van morgen? Waar gaan je kinderen straks naar school en met welke studie ga jij het maken? Wij weten het al... lees verder