Blijf op de hoogte: facebook 1298 | twitter 2200+ | @ nieuwsbrief 5300+

 

Sinds kort mag ik als woordvoerder aan de slag bij de Groene Generatie NL. Mijn indruk van de Groene Generatie is dat het een dynamische en groeiende organisatie is. Mensen krijgen de ruimte om te doen wat ze leuk vinden, terwijl ze zichzelf ontwikkelen en bijdragen aan een groter doel. Ons doel is de integratie van duurzaamheid in het Nederlandse onderwijs.


De reden dat ik mij inzet voor de Groene Generatie is omdat ik de integratie van duurzaamheid/toekomst in het onderwijs niet minder dan normaal vind. Na jarenlange verbazing is het een doel geworden om hier zelf verandering in aan te brengen. Ik mocht als één van de jongeren betrokken zijn bij het verdrag duurzaamheid in het onderwijs, waar jongeren en Kamerleden het eens waren dat het normaal is om opgeleid te worden voor de toekomst. Het gaat alleen enorm traag en (voorlopig) ineffectief vanuit de overheid. De Groene Generatie wil hier niet op wachten en gaat zelf aan de slag, daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.


Vanuit mijn rol als woordvoerder van de Groene Generatie zal ik mij met name richten op het maken van een studiegids voor de toekomst, de duurzaam onderwijs gids. Dit wordt een steun voor scholieren, ouders en studenten die een keuze willen maken uit instellingen of studies die je zoveel mogelijk klaarstomen voor de toekomst, een duurzame toekomst wel te verstaan. Wij zitten nu aan de vooravond van drie belangrijke transities een energie-, voedsel- en circulaire economietransitie. Onderwijs moet adaptief genoeg zijn om mensen (niet alleen jongeren) voor te bereiden op deze veranderingen. Opgeleid worden voor (banen van) het verleden, daar heeft niemand wat aan.


Deze plek zie ik ook als een kans om mij verder te ontwikkelen. Ik wil leren om naast de woordvoerder ook woordconsument te zijn. Nog beter luisteren naar de behoeftes van scholieren, ouders, studenten, docenten en belanghebbenden. Op die manier kunnen de Groene Generatie en ikzelf een grotere bijdrage leveren aan het klaarstomen van mensen voor een mooie toekomst.

Over een jaar hoop ik dat veel mensen waardevol gebruik maken van de studiegids voor de toekomst. Dat het bijdraagt aan stappen die het onderwijs continu zal moeten zetten. Ik hoop dat ik hier een bijdrage aan heb kunnen leveren door vooral een grote en diverse groep mensen te bereiken.

Groene Generatie Pro

ASSESS

Sustainability Assessments

Hoe goed ben jij voorbereid op de uitdagingen van morgen? Binnenkort weet je het. Groene Generatie NL ontwikkelt de Personal Sustainability Assessment Toolkit. Klik voor meer.

GIDS

ToekomstBehendig.nl

Waar vind je het onderwijs van morgen? Waar gaan je kinderen straks naar school en met welke studie ga jij het maken? Wij weten het al... lees verder