Blijf op de hoogte: facebook 1298 | twitter 2200+ | @ nieuwsbrief 5300+

 

Vooruit met je idee! Dat is het motto van De Versnellerfiets: een bakfiets waarmee innovatieve ‘next-economie’ ideeën worden opgehaald in het MBO onderwijs. Ideeën over duurzame oplossingen voor dagelijkse problemen, met aanknopingspunten voor samenwerking met bedrijven.

Zowel studenten als docenten kunnen ideeën inleveren. Het leukste van alles: aan het einde van de campagne worden er tijdens drie regiobijeenkomsten experts, wetenschappers en ondernemers ingeschakeld om de ideeën een stapje verder te brengen. Samen trappen we dus op de pedalen, naar een nieuwe economie!

Lancering op Future of MBO
Op 14 juni, tijdens het ‘Future of MBO’ congres in Baarn, is de mediacampagne van De Versnellerfiets gelanceerd. Daar zette de bakfiets in de aankomsthal de toon van de dag: samen sparren over nieuwe, duurzame ontwikkelingen in het MBO onderwijs in Nederland. Inspirerende sprekers deelden hun kennis op het gebied van duurzaamheid en de Nieuwe Economie. In kleine groepen werden vragen en casussen vanuit de praktijk behandelend. De eerste ideeën voor De Versnellerfiets zijn daarmee al opgehaald!

Video pitches
Vernieuwing en innovativiteit komt vaak voort uit gekke, radicale ideeën. Alleen met veel fantasie kun je immers echt Out of The Box denken. Vaak is er echter weinig ruimte voor dit soort ideeën. De Versnellerfiets biedt hier een podium voor. Met een cameraploeg vertrekt de fiets naar MBO instellingen, om pitches van alle ideeën vast te leggen. De video pitches worden verbonden aan het netwerk van kennis van experts, ondernemers en ambassadeurs. Zodat het idee daadwerkelijk draagkracht en daadkracht krijgt!

Meer weten of aanmelden?
Ben jij nieuwsgierig geworden of heb je een leuk idee voor de wereld van morgen? Zie jij daarbij samenwerkingsmogelijkheden met een bedrijf? Meld je aan op www.versnellerfiets.nl.

Groene Generatie Pro

ASSESS

Sustainability Assessments

Hoe goed ben jij voorbereid op de uitdagingen van morgen? Binnenkort weet je het. Groene Generatie NL ontwikkelt de Personal Sustainability Assessment Toolkit. Klik voor meer.

GIDS

ToekomstBehendig.nl

Waar vind je het onderwijs van morgen? Waar gaan je kinderen straks naar school en met welke studie ga jij het maken? Wij weten het al... lees verder